Към момента пицата е една от най-достъпните и популярни неща за

...
Към момента пицата е една от най-достъпните и популярни неща за
Коментари Харесай

180 000 долара за пица, заслужава ли си?

Към момента пицата е една от най-достъпните и популярни неща за ястие в целия свят.

В последна сметка множеството пици костват единствено сред 5 $ и 20 $. Но в случай че сте в въодушевление за ексцентрична пица, за която да похарчите повече пари, то може да погледнете към най-скъпите пици.

Най-скъпата пица на всички времена е Pierchic Pizza- 180 000 $, в началото направена, с цел да задоволи апетита на къщата на Мактум, ръководещото кралско семейство на Дубай. Гарнитурите на тази пица, в това число бели и черни трюфели, са отчасти виновни за нейната голяма цена.
Pierchic Pizza – 180 000 $
Pierchic Pizza е основана в от най-зашеметяващите изискани заведения за хранене в Дубай, Pierchic. Създадена е от готвачи от международна класа и се сервира в елегантна столова. Пицата разполага с благосъстояние от вносни съставки, в това число бели и черни трюфели, френски гъши дроб, кашмирски шафран и бадеми от Иран.
Златната пица – 70 000 $
Джими Доналдсън е един от най-популярните и финансово сполучливи основатели на YouTube. Той не е роден в благосъстояние и благоденствие, само че печели милиони, като основава неповторими видеоклипове, фокусирани върху скъпи прекарвания. През 2020 година Джими заплаща голямата сума, с цел да вкуси от златната пица. Тя включва десетгодишен пармезан сос бешамел, висококачествено японско говеждо месо, гъши дроб от долината на Хъдсън, вносни италиански бели трюфели и необичаен тип хайвер.
Пица Луи XIII – 12 000 $
Да вкусиш от тази пица е по-скоро прекарване, в сравнение с просто ястие, тъй като основният готвач Ренато Виола и неговият кетъринг екип пътуват до дома ви, с цел да подготвят тази пица. Съставките на пицата са очебийно елегантни и засищащи. Когато поръчате пица Луи XIII, можете да се насладите на три типа необичаен хайвер, скариди, омар и органична биволска моцарела.
Trump Pizza – 10 000 $
Първото, което трябв да уточним тук е, че това не е пица, пусната от някой от заведенията за хранене в Trump Tower. Златният искра на тази пица и скъпите топинги обаче припомнят за любовта на някогашния президент към първокласните неща. Първоначално основана през 2017 година, с цел да отпразнува успеха на Тръмп за президентските избори, пица Тръмп беше от осем части, затрупан със седем типа сирене, бели трюфели и хайвер. Отгоре на всяка пица се изписва думата „ ТРЪМП “ с удебелени златни букви, добавяйки още повече помпозност към пая.
Пица за влюбени – 8,180 $
Свети Валентин е ден за влюбени, само че през февруари 2008 година Favitta’s Family Pizzeria реши, че това е и ден за пица. Този ресторант за пица в Рочестър, Ню Йорк, реши да сътвори неповторимо ядене с пръстени, наименуван Pizza for Lovers.

Тази пица, на цена от 8180 $, беше завършена като сърце и се доставяше с бутилка шампанско Dom Perignon. И въпреки всичко, най-екстравагантният аспект на тази пица беше диамантеният годежен пръстен, подложен от горната страна.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР